בעולם הגלובלי והמודרני חייו הפיננסים של האדם מתחילים בגיל ילדות. ההורים ובני המשפחה הקרובה נוהגים לתת לדור הצעיר מעות חנוכה ודמי פורים ,וממשיכים להעניק את דמי הכיס אחת לשבוע.רוב ההורים מתחילים במתן דמי הכיס החל מגילאי 8-9 וכך ממשיכים עד הבר-מיצווה.
בגיל 13 הופך ההאדם לבוגר ע"פ היהדות ואילו ע"פ חוקי המדינה זכאי כל אזרח לפתוח את חשבון הבנק הראשון שלו בגיל 14 בדיוק. דהיינו בגיל 14 אנו מגיעים לצומת הפיננסי הראשון בחיינו הבוגרים ואנו מתלבטים היכן הכי כדאי לפתוח את חשבון הבנק הראשון שלנו. ברגע שאנו מגיעים לגיל 18 אנו מגיעים לצומת הפיננסי השני בחיינו דהיינו "יום הגיוס לצה"ל" אנו הופכים להיות חיילים בפועל אבל איננו יודעים כיצד להתנהל פיננסית בזמן השירות הצבאי וכתוצאה מכך עקב חוסר ידע פיננסי אנו לא יודעים לנהל את כספנו בזמן השירות הצבאי.
לאחר השירות הצבאי אנו חושבים על העתיד והמחשבה הראשונה שעולה בראשונו היא לימודים. מה אנו מתכוונים ללמוד והכי חשוב כיצד אנו מממנים את עלות התואר הבעייה היא שאנו נאלצים להתמודד אם שאלה זו לבד , בבית הספר לא לימודו אותנו חינוך פיננסי או התנהלות עם כסף , בזמן השירות הצבאי אף אחד לא הכין אותנו להתנהלות פיננסית בזמן האזרחות או לפחות כיצד אנו מכינים את עצמנו בצורה האופטימלית ל 3 השנים בהם אנו נמצאים באקדמיה.
לאחר סיום התואר הראשון ולפעמים בעיצומם של הלימודים אנו נכנסים למעגל העבודה מקבלים משכורת אחת לחודש ומנסים לתכנן את העתיד שלנו אבל גם פה אנו לא יודעים לקרוא את תלוש המשכורת שלנו ואנו לא יודעים את זכיותנו מבחינת נקודות זיכוי , הפרשות סוציאליות המגיעות לנו וכו ,אנו ממשיכים בחיינו לצמתים הפיננסים הבאים שהם : משכנתא , חיפוש עבודה , תיכנון הפרישה שלנו מבחינה פיננסית וכמובן הידע שלנו בנושאים אלה אינו מספק.
הפתרון הוא מאוד פשוט : "חינוך פיננסי" החל מבית הספר היסודי ועד לסיום בית הספר התיכון כאשר אנו נבחנים ליחידה אחת בבחינת הבגרות הנקראת חינוך פיננסי" יניב חדד מומחה לחינוך פיננסי ומחבר הספר מהתיכון ועד הפנסיה
http://www.money-nanny.co.il